Hotel Gutjahr

Abtenau, Avstrija – Imenovani

Markus Gutjahr | Markt 187, 5441 Abtenau | Avstrija |

+43 624 324 34 | hotel@gutjahr.at | gutjahr.at

© Hotel Gutjahr

© Hotel Gutjahr

© Hotel Gutjahr

Neprimerljiv užitek za vse čute

“Hotel Gutjahr je družinsko podjetje in zato kakovost življenja ceni enako kot zadovoljstvo svojih gostov. Varstvo podnebja ter socialne pristope upoštevajo z enako vnemo kot preprečevanje in zmanjševanje odpadkov, uporabo okolju prijaznejših kemikalij, zmanjšanje porabe elektrike in toplote ter preprečevanje nepotrebne porabe vode. Seveda v hotelu Gutjahr dajejo velik pomen mobilnosti gostov brez lastnega avtomobila. Kombinacija regionalne kulinarike z visoko kakovostnimi izdelki, dobra ponudba za preživljanje prostega časa s športnimi aktivnostmi, pohodi, obiski pašnikov in velnesom zagotavlja visoko stopnjo zadovoljstva in goste, ki se radi vračajo. Leta 2016 je bil hotel obnovljen in razširjen ter je prejel oznako 4 zvezdice Superior. Piko na i celotnemu konceptu pa daje Sky Lounge.”

Na kratko o hotelu Gutjahr

Država

Avstrija

Klasifikacija

hotel 4 zvezdice ****

Gradnja

1969, zadnja prenova in dodatna gradnja 2016

Število zaposlenih

23

Število nočitev na leto

30.823

Število postelj

142

Površina

4.298 m²

Upravljanje

Markus Gutjahr

Priznanja

EU Ecolabel od leta 2011; Umweltzeichen Tourismus od leta 2007; kandidat natečaja ClimaHost 2018.

© Sam Sommer – unsplash.com

Celostno trajnostni

“Superior aktivni in velnes hotel Gutjahr s štirimi zvezdicami v slikoviti salzburški deželi svojim gostom nudi vse, da bi se v hotelu dobro počutili. Ekskluzivne sobe in suite hotela s sodobnim udobjem so izvrstno opremljene. Gostje se lahko razvajajo v hotelskem velnesu in uživajo v odlično opremljeni sobi za šport in rekreacijo, ki je namenjena gostom. Ponudbo za razvajanje, ki se ji ni mogoče upreti, dopolnjuje izbrana kulinarična ponudba, ki se ponaša s kakovostnimi dobrotami za vsak okus. Za svoje celostne trajnostne pristope znotraj obrata je hotel Gutjahr od leta 2007 odlikovan z avstrijskim znakom kakovosti za varstvo podnebja za turistične obrate, štiri leta kasneje pa je hotel prejel tudi znak kakovosti EU – Ecolabel.”

Ukrepi za varstvo podnebja

Toplotna izolacija

izolacija zunanjih sten in strehe/zgornjega nadstropja; energetsko učinkovita okna in vrata.

Proizvodnja toplote

skupinsko ogrevanje z biomaso.

Proizvodnja elektrike

100 % električne energije iz obnovljivih virov energije: hidroenergija (86,41 %), vetrna energija (8,26 %), trdna in tekoča biomasa (3,3 %), sončna energija (1,07 %), druga zelena energija (0,96 %).

Mobilnost

brezplačni prevozi z avtobusom ali shuttlom do priljubljenih izletniških točk (lastno avtobusno podjetje); popusti ali posebne ponudbe za goste, ki pripotujejo brez lastnega avtomobila; brezplačna izposoja koles; možnost polnjenja električnih koles in avtomobilov.

Osvetljava

večinoma LED svetila; avtomatizirano vklapljanje svetil glede na gibanje in/ali navzočnost; upravljanje s svetlobo glede na navzočnost.

Upravljanje z energijo

redno beleženje, nadzor in analiza porabe energije; vključevanje zaposlenih in gostov v vprašanja energetske učinkovitosti

Upravljanje in komunikacija

gostje si lahko ogledajo celotno porabo hotela in sami odločijo, če želijo imeti vsakodnevno čiščenje sob ali ne; voden ogled za goste 2x na teden.

Nakup in nabava

nabava papirja z okoljskim znakom kakovosti, čistila z avstrijskim ali evropskim okoljskim znakom kakovosti.

© Hotel Gutjahr